Vad är hörnstensinnehåll?

hörnstensinnehåll

Här kommer vi att prata om hörnstensinnehåll. Efter att ha läst artikeln kommer du veta vad det är, varför det är viktigt för SEO, hur du skriver den här typen av innehåll och hur du bör länka från dina artiklar till hörnstensinnehåll.

Vad är hörnstensinnehåll?

Hörnstensinnehåll är kärnan på din webbplats. Det är de bästa och viktigaste sidorna eller artiklarna på sajten, de sidor som du vill ska ranka högst i sökresultatet. Oftast brukar hörnstensinnehåll vara sidor eller artiklar som har långt och informativt innehåll. Det kan vara innehåll som kombinerar insikter från olika artiklar och innehåller allt som är viktigt inom ett specifikt ämne.

Deras fokus ligger på att ha den mest omfattande och bästa informationen inom ett ämne, istället för att sälja produkter. Men de borde ändå reflektera ditt företag och kommunicera din expertis på bästa sätt.

Både artiklar och sidor kan vara hörnstensinnehåll, men du borde satsa på att uppdatera de ofta och sikta på att ranka dem högt i det organiska sökresultatet.

Varför är hörnstensinnhåll viktigt för SEO?

Hörnstensinnehåll har en viktig roll i din SEO-strategi. Att ranka på högkonkurrerande sökord kan vara svårt, men genom att jobba med hörnstensinnehåll kan du enklare tackla de svåra sökorden. 

Om du skriver många artiklar som handlar om liknande eller sammankopplade ämnen, behöver du berätta för Google (och andra sökmotorer) vilka av dem som är viktigast att fokusera på. Genom att arbeta med en intern länkstruktur och hörnstensinnehåll, kan du berätta för Google vilka artiklar som är viktigast.

Länkstruktur för hörnstensinnehåll

Ditt hörnstensinnhåll bör ha en tydlig plats på din hemsida. Det optimalaste vore om dina besökare kunde gå direkt in på ditt hörnstensinnehåll, från din startsida. 

Alla dina andra artiklar som handlar om liknande ämnen, borde länka tillbaka till deras respektive hörnstensinnehåll. Därför är det viktigt med en tydlig länkstruktur. När din sajt sedan utvecklas, du skriver flera artiklar som kopplas till samma ämne från olika vinklar, så kommer varje artikel att länka tillbaka till ditt hörnstensinnehåll. Den här typen av intern länkstruktur kommer att hjälpa dina rankningar i sökresultatet.

Tänk så här: 

Du har en karta över ett land. Små och stora städer kommer alla att vara kopplade på nåt sätt. Däremot kommer de större städerna att ha fler vägar som leder mot dem, jämfört med de mindre städerna. De där stora städerna är ditt hörnstensinnehåll, som har flest länkar mot sig. De mindre städerna är dina artiklar som handlar om mer specifika ämnen. Det är några vägar (länkar) som leder mot dem, men inte lika många som de större städerna.

Vilka sidor är mina hörnstenar?

Välj ditt hörnstensinnehåll noggrant. Tänk på fyra eller fem sidor som du vill att alla ska läsa när de landar på din webbplats. De här sidorna bör vara ditt hörnstensinnehåll. Vilka artiklar eller sidor är viktigast för dig? Vilka är de mest kompletta? Fokusera dessa på de sökord som du helst vill ranka på? 

Om du driver din webbplats med WordPress, rekommenderar vi att du installerar tillägget Yoast SEO. Där finns det en del som handlar just om hörnstensinnehåll. Du kan dels välja att markera vilka sidor som är hörnstenar, men du kan också göra deras SEO workout, för att bygga en bra strategi för hörnstensinnehåll.

5 steg till en bra strategi

Det bästa hade varit om du redan har skapar en grundlig sökordsanalys, men tänk om du redan har skrivit flera artiklar och skapat innehåll till din webbplats? Gå igenom följande fem steg så kommer du att vara på god väg mot en bra strategi för hörnstensinnehåll.

1. Tänk på dina sökord

Du behöver bestämma vilka primära sökord du vill ranka på. Ditt hörnstensinnehåll bör vara optimerad för dina viktigaste sökord, så se till att skapa en sökordsanalys.

2. Välj den bästa artikeln eller sidan

Gå igenom dina artiklar och sidor som är optimerad för sökord som är kopplade till dina viktigaste sökord, det är ditt hörnstensinnehåll nu!

3. Skriv om den

Skriv om din artikel eller sida, gör dem fantastisk och SEO-vänlig. Eftersom hörnstensinnehåll ofta är längre, fokusera extra på läsbarheten. Var också säker på att du använder många underrubriker och dela upp i paragrafer. En innehållsförteckning är också en bra idé för hörnstensinnehåll. Sedan behöver du se till att den är helt uppdaterad och glöm inte att regelbundet uppdatera den

4. Optimera dina andra artiklar för long tail sökord

Andra artiklar som har liknande eller kopplade ämnen som ditt hörnstensinnehåll, borde vara optimerad för long tail sökord.

5. Länka från svansen till huvudet

Du behöver också berätta för Google att ditt hörnstensinnehåll är en av de viktigaste artiklarna eller sidorna på din webbplats. Glöm inte att länka från alla dina andra artiklar, till ditt hörnstensinnehåll.

hörnstensinnehåll

Sammanfattning hörnstensinnehåll

En bra webbplatsstruktur är viktigt för SEO. Genom att ha en stark och tydlig struktur kommer både sökmotorer och besökare att enkelt kunna navigera på din webbplats, för att hitta det de söker efter. Med hjälp av den här artikeln har du kommit en bra bit på vägen.

Innehållsförteckning

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Hjälpsamma och bra tips inom copywriting, SEO, content marketing, sociala medier och webbdesign!

Dela det här inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Populäraste inläggen

Kategorier

Relaterade inlägg