fbpx

Copywriter.

Söker du en copywriter? Vi älskar content och copy! Norrlands Webbyrå kan hjälpa dig med copy till din hemsida, din webbshop, dina annonser eller dina nyhetsbrev. Som copywriter skriver vi copy som säljer, genom olika tekniker skapar vi text som är övertygande och relevant. Dessutom arbetar vi också med sökmotoroptimering för att bland annat dina produkt- och kategoritexter ska synas bättre i det organiska sökresultatet. Välkommen att kontakta Norrlands Webbyrå om du behöver en copywriter!

Copywriter: Vad gör en sådan?

En copywriter skriver reklamtexter, det är den korta och enkla förklaringen. Tidigare var det ofta tryckt reklam i form av annonser men idag kan en copywriter också skriva texter till webben. Självklart text till annonser men också säljande texter i form av produkttexter, kategoritexter och text på olika landningssidor. 

Man kan säga att en copywriter är en kommersiell skribent, eftersom copy skrivs vanligtvis med ett mål för försäljning. I arbetet ingår det först och främst att sätta sig in och förstå uppdraget. Sedan behöver man definiera problemet och fundera ut lösningar. Med hjälp av Norrlands Webbyrå kan ditt företag använda textinnehåll på webben för att öka din försäljning.

Om du väljer oss som din copywriter och webbyrå kan du räkna med att få en personlig kontakt, högt kvalitativt arbete och snabba leveranser. För oss är det viktigt att du som kund är nöjd med arbetet och texterna som vi levererar, därför erbjuder vi självklart revisioner om du önskar det!

Copywriter och digital copywriter:
Vad är skillnaden?

Tidigare har en copywriter varit en person som levererar reklamtext i tryckta format, som exempelvis tidningsannonser. Idag kan en copywriter leverera reklamtext till i så många fler format. Nuförtiden behöver det inte vara någon större skillnad på en copywriter och en digital copywriter. Båda kan leverera copy digitalt, alltså på webben. Skillnaden idag kan också vara att en digital copywriter förväntas vara mer strategisk och kreativ och samtidigt ha kunskap om sökbeteenden, webb och sociala medier.

Copywriter: Exempel på vad vi kan leverera

Copywriter, skribent och contentbyrå – vi kan skriva allt ditt textinnehåll på webben! Genom att ta hjälp av oss kan du slippa att skriva allt content själv, dessutom kan vi skapa copy som säljer. Detta skapar i sin tur större chanser för att ditt företag ska synas bättre och även öka din försäljning! 

Produkttexter

Vi har lång erfarenhet av att skriva säljande och optimerade produkttexter. Om du driver e-handel är vi din nya copywriter!

Kategoritexter

Kategoritexter ska inte glömmas bort! Vi skriver gärna dina kategoritexter samt sökmotoroptimerar dem.

Nyhetsbrev

Att ha prenumeranter på ditt nyhetsbrev kan vara väldigt värdefullt. Vi skapar intressanta nyhetsbrev!

Annonser

Använder du annonser på olika plattformar? Vi hjälper dig att optimera Instagram Ads, LinkedIn Ads och Facebook Ads.

Vad säger våra kunder om oss?

Copywriter som skapar
sökmotoroptimerad text

Visste du att 97 % av alla internetanvändare använder Google? 61 % dagligen! Därför är det viktigt att ditt textinnehåll är sökmotoroptimerat, på så vis kan dina potentiella kunder enklare hitta till din webbplats eller webbshop. 

Att vi skapar sökmotoroptimerad text innebär att vi skriver med hjälp av flera faktorer, bland annat sökord, rubriker, länkstruktur och ankartexter. Det är en del av vårt dagliga arbete och en stor del av vår copy. Om du dessutom redan har mycket content på din webbplats, kan vi hjälpa till att förbättra och sökmotoroptimera det befintliga.

Vi kan hjälpa dig hela vägen inom sökmotoroptimering. Vi börjar med att utföra en sökordsanalys med grund av ditt varumärke och ditt företag. På så vis kan vi analysera vad dina potentiella kunder söker efter och använda den informationen för att skapa copy som rankar högt i det organiska sökresultatet.

Många företag har en copywriter som skapar texten och sedan någon annan person som sökmotoroptimerar. Vi vill istället kunna erbjuda våra kunder en helhetsleverantör som har koll på alla dessa bitar och skapar sökmotoroptimerad text från grunden.

Varför välja oss som copywriter?

Om ditt företag väljer oss som copywriter kan du känna dig trygg i att vi håller vad vi lovar och levererar högkvalitativ copy till din verksamhet. Vi har bred kunskap och erfarenhet inom webb, sociala medier och sökbeteenden vilket gör att vi har en utmärkt kombination av expertiser. Det är inte alltid som det räcker att bara skriva copy idag, utan du behöver också känna till din buyer persona, vilka sökbeteenden de har och samtidigt sökmotoroptimera på ett sätt så besökare och potentiella kunder också hittar till dig! 

Tillsammans skapar vi en strategi och en arbetsprocess som fungerar för båda parter. Varför inte boka ett digitalt möte med oss för att se vad vi kan hjälpa till med?

Copywriter blogginlägg

Som copywriter älskar vi såklart copywriting! Men vi har ett brett utbud av digitala tjänster och delar gärna med oss av tips och trix inom content marketing, sökmotoroptimering, webbdesign och mycket, mycket mer! Läs gärna vår blogg där du hittar flera artiklar inom dessa ämnen, då och då delar vi också med oss av guider som både är djupgående och för nybörjare!