fbpx

Sökmotoroptimering / SEO

Visste du att 97 % av alla internetanvändare söker på Google? 61 % dagligen?

Sökmotoroptimering har blivit allt viktigare att arbeta med, när du vill synas i det organiska sökresultatet. Med hjälp av olika metoder och tekniker arbetar vi med sökmotoroptimering på ett komplett och noggrant sätt. Vi delar gärna med oss av kunskapen och finns även här för dig som vill lära dig mer om SEO och hur du kan optimera din webbplats för att öka synligheten i det organiska sökresultatet. Kontakta Norrlands Webbyrå för att se vad du eller vi kan göra för att optimera din webbplats och ditt företag för att synas bättre i det organiska sökresultatet. Välkommen att boka in ett digitalt möte! 

Sökmotoroptimering: Vad är det?

Sökmotoroptimering förkortas SEO som betyder Search Engine Optimization på engelska. För att en webbplats ska ha möjlighet att ranka högre hos Google och andra sökmotorer är det viktigt att optimera den. Det är det här som sökmotoroptimering handlar om. 

Med hjälp av sökmotoroptimering går det att förbättra rankningarna i de organiska (icke betalda) sökresultaten. Om du vill ha mer trafik till din webbplats borde sökmotoroptimering implementeras. Detta genom att optimera allt innehåll på webbplatsen som bland annat bilder, texter och länkar.

Att arbeta med sökmotoroptimering är ett jobb som tar tid och samtidigt behöver kontinuerlig översyn. Google uppdaterar ständigt sin algoritm och det kan ta mycket tid att hänga med. Vi hjälper dig från starten och håller oss ständigt uppdaterad.

Sökmotoroptimering: Hur fungerar det?

Sökmotorer som Google och Bing har sökrobotar som spindlar (crawlar) alla webbplatser på internet. Detta gör robotarna genom att klättra sig vidare genom länkar för att kunna samla så mycket information som möjligt. Dessa robotar tar då med sig informationen som de hittar tillbaka till sökmotorn som bygger ett index, detta i sin tur skapar en databas åt Google. 

Sedan matas indexet genom algoritmen som Google har och försöker matcha datan med det sökord som du söker på. Med hjälp av sökmotoroptimering gör du din webbplats mer synlig för sökrobotarna och du säkerställer även att de faktiskt kan spindla (crawla) din webbplats. 

Så jobbar vi med sökmotoroptimering

Som SEO byrå använder vi olika metoder och tekniker inom sökmotoroptimering. Vi genomför komplett sökordsanalys tillsammans med dig som kund samt on-page, on-site och off-page SEO för din verksamhet. Under arbetet kommer du följa med i processen genom digitala avstämningar för att se exakt vad som kommer samt har hänt med din webbplats!

Sökordsanalys

Vi börjar processen med att göra en sökordsanalys för din webbplats. Med hjälp av olika verktyg samlar vi in data och information för att kunna veta vilket eller vilka sökord vi ska använda på din webbplats, för att ranka högre i sökresultaten. 

On-page SEO

I det här steget går vi igenom din webbplats och sökmotoroptimerar den från grunden. Det är allt mellan text, struktur, bilder, annan multimedia, interna och externa länkar. Om du inte har sökmotoroptimerat webbplatsen förut kommer det göras en hel del ändringar.

Off-page SEO

Efter att webbplatsen har blivit sökmotoroptimerad från grunden är det dags att arbeta utanför webbplatsen. Det innebär att jobba med off-page SEO. Inför varje fas kommer du som kund att få en handlingsplan för att veta exakt vad som kommer att hända.

Kontinuerliga digitala möten och uppföljningar

För oss är det viktigast att du som kund är nöjd med samarbetet. Vi har kontinuerliga digitala möten med dig antingen via telefon eller Google Meet (eller vilket verktyg du föredrar) för att genomföra uppföljningar och avstämningar. 

Sökmotoroptimering: Fördelar

Mer synlighet

Med hjälp av sökmotoroptimering ökar du din synlighet i sökresultatet, där ett stort antal av dina potentiella kunder söker.

Mätbart

Nästan allt går att mäta när det handlar om SEO. Du kan alltså se om det har varit väl investerade pengar, förutsatt att det utförs rätt.

Bygga varumärke

Sökmotoroptimering är ett jättebra sätt att bygga ditt varumärke på, dessutom leder det till fler kunder och mer försäljning.

Ökad försäljning

Många av dina potentiella kunder söker på Google när de letar efter en produkt eller tjänst. SEO leder till ökad försäljning.

Sökmotoroptimering:
Vill du veta mer?

Fortfarande osäker på om ditt företag ska arbeta med SEO? Boka in ett digitalt möte med oss! Vi gör en SEO-analys över din webbplats och ser vad vi kan göra för att hjälpa dig synas bättre på webben med hjälp av sökmotoroptimering. Vår webbyrå delar gärna med oss av kunskapen, vill du därför lära dig sökmotoroptimering under processen så lär vi dig gärna!

Fråga oss också om en kostnadsfri offert för sökmotoroptimering av din webbplats!