Tjänst

Sökmotoroptimering / SEO

Visste du att 97 % av alla internetanvändare söker på Google? 61 % dagligen! Sökmotoroptimering har blivit allt viktigare att arbeta med, om du vill synas i sökresultaten. Vi på Norrlands Webbyrå hjälper dig att sökmotoroptimera för att öka din synlighet.

Vad är seo?

Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering förkortas SEO som betyder Search Engine Optimization på engelska. För att en webbplats ska ha möjlighet att ranka högre hos Google och andra sökmotorer är det viktigt att optimera den. Det är det här som sökmotoroptimering handlar om. 

Med hjälp av sökmotoroptimering går det att förbättra rankningarna i de organiska (icke betalda) sökresultaten. Om du vill ha mer trafik till din webbplats borde sökmotoroptimering implementeras. Detta genom att optimera allt innehåll på webbplatsen som bland annat bilder, texter och länkar.

Att arbeta med sökmotoroptimering är ett jobb som tar tid och samtidigt behöver kontinuerlig översyn. Google uppdaterar ständigt sin algoritm och det kan ta mycket tid att hänga med. Vi hjälper dig från starten och håller oss ständigt uppdaterad.

Så fungerar seo

Hur fungerar sökmotoroptimering?

Sökmotorer som Google och Bing har sökrobotar som spindlar (crawlar) alla webbplatser på internet. Detta gör robotarna genom att klättra sig vidare genom länkar för att kunna samla så mycket information som möjligt. Dessa robotar tar då med sig informationen som de hittar tillbaka till sökmotorn som bygger ett index, detta i sin tur skapar en databas åt Google. 

Sedan matas indexet genom algoritmen som Google har och försöker matcha datan med det sökord som du söker på. Med hjälp av sökmotoroptimering gör du din webbplats mer synlig för sökrobotarna och du säkerställer även att de faktiskt kan spindla (crawla) din webbplats. 

Redo att synas på Google?

Så jobbar Norrlands Webbyrå med sökmotoroptimering

Sökordsanalys

Vi börjar processen med att göra en sökordsanalys för din webbplats. Med hjälp av olika verktyg samlar vi in data och information för att kunna veta vilket eller vilka sökord vi ska använda på din webbplats, för att ranka högre i sökresultaten. 

On-page SEO

I det här steget går vi igenom din webbplats och sökmotoroptimerar den från grunden. Det är allt mellan text, struktur, bilder, annan multimedia, interna och externa länkar. Om du inte har sökmotoroptimerat webbplatsen förut kommer det göras en hel del ändringar.

Off-page SEO

Efter att webbplatsen har blivit sökmotoroptimerad från grunden är det dags att arbeta utanför webbplatsen. Det innebär att jobba med off-page SEO. Inför varje fas kommer du som kund att få en handlingsplan för att veta exakt vad som kommer att hända.

Kontinuerliga digitala möten och uppföljningar

För oss är det viktigast att du som kund är nöjd med samarbetet. Vi har kontinuerliga digitala möten med dig antingen via telefon eller Microsoft Teams (eller vilket verktyg du föredrar) för att genomföra uppföljningar och avstämningar. 

Fördelar med sökmotoroptimering

Mer synlighet

Med hjälp av sökmotoroptimering ökar du din synlighet i sökresultatet, där ett stort antal av dina potentiella kunder söker.

Mätbart

Nästan allt går att mäta när det handlar om sökmotoroptimering. Du kan alltså se om SEO har varit väl investerade pengar, förutsatt att det utförs rätt.

Bygga varumärke

Sökmotoroptimering är ett jättebra sätt att bygga ditt varumärke på, dessutom leder det till fler kunder och mer försäljning.

Ökad försäljning

Många av dina potentiella kunder söker på Google när de letar efter en produkt eller tjänst. SEO leder till ökad försäljning.

Redo att öka din försäljning?

Frågor? Chatta med oss direkt!

Vill du veta mer om sökmotoroptimering?

Fortfarande osäker på om ditt företag ska arbeta med SEO? Ta kontakt med oss och fråga, vi ser över din webbplats och ser vad vi kan göra för att hjälpa dig med sökmotoroptimering. 

Fråga oss gärna om en kostnadsfri offert för sökmotoroptimering av din webbplats!

sökmotoroptimering SEO