fbpx

SEO byrå

Som SEO byrå kan vi hjälpa dig och ditt företag att synas bättre på webben, framförallt i det organiska sökresultatet. Visste du att 50 miljoner sökningar görs varje dag på Google, i Sverige? När dina potentiella kunder söker efter tjänster eller produkter är det därför viktigt att synas i sökresultatet. Vi är en SEO byrå som utför noggrann och komplett SEO för ditt företag. Norrlands Webbyrå arbetar med on-site, on-page och off-page SEO för att kunna erbjuda våra kunder en optimal SEO-lösning. Vi är en liten webbyrå i Norrland och du kan alltid räkna med att få en personlig kontakt om du väljer att samarbeta med oss. Välkommen att boka ett digitalt möte så kan vi prata mer!

Vad är SEO?

SEO är en förkortning på Search Engine Optimization, som på svenska heter sökmotoroptimering. Detta handlar om att försöka ranka högt i det organiska (icke-betalda) sökresultatet. Inom sökmotoroptimering används olika metoder och tekniker för att uppnå detta. 

97 % av alla internetanvändare använder Google, varav 61 % dagligen.

Arbetet med sökmotoroptimering tar aldrig slut, det är ett ständigt pågående arbete. Dessutom uppdaterar Google sina algoritmer några gånger per år vilket gör att du behöver vara uppdaterad, med hjälp av oss som SEO byrå behöver du inte tänka på detta. Vi håller oss ständigt uppdaterad och tar hand om din webbplats rankningar i det organiska sökresultatet.

SEO byrå: Varför?

Varför anlita en SEO byrå? Sökmotoroptimering är ett djupgående områden som kräver kunskap och tid för att vara framgångsrikt. Att sökmotoroptimera tar upp mycket tid och dessutom behöver du vara uppdaterad kring algoritmer och Google. 

Med hjälp av en SEO byrå kan du känna dig trygg i att arbetet sker på ett professionellt sätt samtidigt som du har expertishjälp om du själv vill lära dig SEO. Vi hjälper mer än gärna till med att utbilda och dela med oss av kunskapen kring sökmotoroptimering. Under arbetets gång lär vi dig gärna, om du är intresserad av hur det fungerar och hur processen går till! 

SEO byrå pris?

Vad kostar det då att anlita en SEO byrå? Det beror både på dig som kund och på omfattningen av arbetet. Vi utför alltid en noggrann analys över din webbplats, vilket inkluderar både sökordsanalys och vilka åtgärder som kommer att behöva utföras för optimal sökmotoroptimering. Dessutom beror det också på antalet sökord och storleken på din webbplats, du kanske redan har arbetat en del med SEO eller har haft en annan byrå tidigare. Många faktorer spelar in för att fråga på frågan vad det är för pris hos en SEO byrå.

Du kan alltid känna dig trygg i att vi är ärlig och kommunikativ mot dig som kund. När vi har genomfört en SEO-analys över din webbplats samt en sökordsanalys så väljer du själv om du vill fortsätta med oss som partner. En SEO byrå är en långsiktig partner, vilket betyder att samarbetet behöver bestå av god kommunikation för en lyckas satsning på SEO!

SEO byrå: Processen

Hur går då vår process för SEO till? Sökmotoroptimering består av ett flertal delar som behöver genomföras noggrann och komplett, för att uppnå det resultat som ditt företag önskar. Nedan beskriver vi de olika delarna och hur vi som webbyrå går till väga för att arbeta med SEO.

Sökordsanalys

Processen börjar alltid med en sökordsanalys. Den utförs tillsammans med dig som kund. Vi använder flera verktyg för att ta reda på data och statistik om olika potentiella sökord, för att veta vilka vi ska fastställa. Sökorden behöver självklart beskriva din verksamhet och vi kan egentligen sökmotoroptimera för alla de sökord som du bestämmer dig för. 

On-page SEO

I fasen on-page SEO arbetar vi med att sökmotorotimera din webbplats från grunden. Här kan det finnas mycket arbete att utföra beroende på storleken på din webbplats, hur den ser ut idag och hur många sökord som du har valt att sökmotoroptimera för. On-page SEO består av flertalet delar som behöver utföras med noggrannhet. Arbetet omfattar optimering av sökord, text, bilder, länkstruktur och mycket mer! 

Off-page SEO

När din webbplats har blivit sökmotoroptimerad från grunden går vi vidare till fasen off-page SEO. Den här fasen handlar om länkbygge, att med hjälp av olika tekniker driva länkar mot din webbplats. Off-page SEO behöver också utföras noggrannt, säkert och lite långsammare. Om du får för många länkar mot din webbplats, för snabbt, kan Google uppfatta detta som spam vilket kommer att skada vår sökmotoroptimering. Det här har vi koll på!

Kontinuerliga digitala möten och uppföljningar

Vi kommer att ha kontinuerliga möten och uppföljningar under arbetets gång, detta för att du ska veta exakt vad som händer med din webbplats och utanför. Mötena är digitala och kan utföras via telefon eller via Microsoft Teams, eller något annat digitalt verktyg. Om du är intresserad av att lära dig mer om SEO, kommer vi hjälpa dig under arbetet och dela med oss av kunskapen, tips och andra trix! 

SEO byrå: Fördelar

Vilka är fördelarna med att anlita en SEO byrå? Många företag tror att IT-avdelningen kan utföra sökmotoroptimering eftersom de har ansvaret över webbplatsen, tyvärr har ofta inte IT-avdelningen den expertis och kunskap som en SEO byrå besitter. 

Uppdaterad

En SEO byrå håller sig uppdaterad och är förberedd när Google släpper nya uppdateringar.

Effektiva metoder

Som SEO byrå har vi arbetat med företag inom olika branscher, vi har därför skaffat flera effektiva metoder för SEO.

Erfarenhet

SEO byråer kan alla olika delar av sökmotoroptimering, vilket gör att SEO blir komplett och optimal!

Expertis

Nyfiken på SEO? Som SEO byrå har vi en expertis som vi gärna delar med oss av! Under arbetet kan du lära dig mycket!

SEO byrå: Vanliga frågor och svar

Som SEO byrå får vi många frågor och svar gällande sökmotoroptimering, både arbetsprocessen och pris. Vi valde därför att ta med några vanliga frågor och svar om SEO här! Får du inte svar på din fråga? Självklart är det bara att kontakta Norrlands Webbyrå så hjälper vi dig!

- Behöver jag SEO?

Det här är en vanlig fråga vi får som SEO byrå. Ingen kan egentligen bestämma om just ditt företag behöver SEO, men det rekommenderas starkt för alla företag som vill ranka högt i sökresultaten. Bara för att du rankar högt på ett sökord, betyder inte det nödvändigtvis att du är klar med SEO! Varför inte ranka högt på 10 andra sökord? Dessutom kan konkurrenterna komma ikapp med sin sökmotoroptimering, Google släpper en ny uppdatering eller du uppdaterar inte din webbplats alls och Google väljer att sänka din rankning. Det finns helt enkelt flera faktorer som spelar roll men vår rekommendation är att SEO är en av de mest effektivaste marknadsföringsmetoderna. 

- Satsar jag tillräckligt mycket på SEO?

Troligtvis inte, är det korta svaret på den här frågan. Det långa svaret på frågan är att många företag har Google som den viktigaste källan för att få nya kunder. Ofta står SEO och Google Annonser för ungefärligen lika stor del av intäkterna från kunder som kommer från Google. Däremot så kostar Google Annonser vanligen mer, om du tänker långsiktigt. 

- Finns det några garantier med en SEO byrå?

I princip kan ingen SEO byrå garantera att du kommer ranka på position 1, eller position 0. Självklart är det målet men det finns flera SEO-faktorer som har betydelse för att förbättra positioneringen i sökresultatet. Vilka sökord du vill ranka på till exempel, vissa sökord har högre konkurrens än andra och innan en SEO byrå har gjort en grundlig SEO- och sökordsanalys för ditt företag går det inte alls att garantera något.

SEO byrå som kan hjälpa dig idag!

Har du fler frågor om SEO? Varför inte boka in ett digitalt möte med oss för att se vad vi som SEO byrå kan hjälpa ditt företag med? Självklart är ett digitalt möte alltid kostnadsfritt och bindningsfritt. Vi utför gärna en SEO-analys över din webbplats för att se vad du kan göra för att optimera bättre för webben och det organiska sökresultatet.