fbpx

Sociala medier

Sociala medier kan ta upp väldigt mycket tid och engagemang för ett företag. För att synas och höras på plattformarna behöver du ha en strategi och relevant content att producera. Syns man inte finns man inte, brukar många säga. Det stämmer absolut med sociala kanaler, ta tag i din verksamhets sociala närvaro och skapa en strategi som fungerar långsiktigt! Vi på Norrlands Webbyrå hjälper dig gärna under hela vägen. 

Sociala medier: Vad är det?

Vad innebär det?

Vad är sociala medier? Det är medier där människor interakterar med andra människor. När man pratar om sociala medier kommer oftast Facebook, Instagram, LinkedIn och Twitter upp först men det finns så många fler! Snapchat, Reddit, TikTok och Pinterest, bara för att nämna några. Enorm stor tid spenderas på dessa plattformar och det kräver även mycket tid som företag att arbeta med de olika plattformarna. 

Det finns väldigt många olika typer av marknadsföring, även inom digital marknadsföring. På Norrlands Webbyrå hjälper vi till att skapa en strategi som är genomförbar för ditt företag och som stämmer överens med dina mål. 

Sociala medier strategi

När ditt företag bestämmer sig för att arbeta med sociala kanaler, är det viktigt att skapa en strategi. Vad är ditt mål med sociala medier? Vilken målgrupp har ditt företag? Många verksamheter skapar profiler till flera plattformar samtidigt men tappar sedan tid och engagemang för att arbeta med dessa. Det är där vi kommer in! 

Vi hjälper din verksamhet att skapa en strategi som är genomförbar och som fungerar långsiktigt. Då börjar vi med en uppstart där vi går igenom dina mål med sociala kanaler, din målgrupp och ditt varumärke. Vi skapar därefter en strategi som vi kan mäta för att se vad som fungerar och vad som kanske inte fungerar. 

Sociala medier:
Det här kan vi hjälpa dig med

Vi hjälper dig

En grundpelare när du ska arbeta med sociala medier är att skapa en strategi. Den kommer ligga till grunden för ditt arbeta på sociala medier och till din contentplan. Vi hjälper dig att skapa en strategi som fungerar för just dig och ditt företag!

Sedan är det dags att optimera profiler och börja skapa content! Vi kan hjälpa dig skapa högkvalitativt innehåll i form av bilder och text, schemalägger inlägg och engagerar din målgrupp. 

Vi på Norrlands Webbyrå vill att du ska känna dig delaktig i processen och erbjuder därför kontinuerliga digitala möten för avstämningar under arbetets gång. Detta för att du ska vara uppdaterad och bolla idéer kring hur vi kan förbättra din strategi. 

Att arbeta med sociala och andra digitala kanaler tar tid och det gäller att vara uthållig samt ha tålamod. Det krävs att olika metoder testas under längre perioder för att kunna se vilken kanal eller strategi är bäst för ditt företag. Kanske din verksamhet är mest lönsam på Instagram? Eller LinkedIn?

Sociala medier i olika kanaler

Flera plattformar

Att arbeta med sociala medier tar väldigt mycket tid, planering och engagemang. Vi hjälper gärna ditt företag att hantera dina sociala kanaler. Våra favoritkanaler är LinkedIn och Instagram, men självklart hjälper vi dig även med andra plattformar. Valet av plattform kan bero lite på vilken typ av verksamhet som du har, men om du arbetar utefter en bra strategi och producerar bra content kan samtliga plattformar vara lönsamma för ditt företag.

LinkedIn

LinkedIn är en social media som har växt enormt under senare år. Många har insett värdet av att företaget syns här och kan dessutom generera många leads och kunder.

Instagram

Instagram fortsätter att vara en av de plattformar av sociala medier som dominerar. Med nya funktioner som Instagram Stories och Instagram Shopping behöver ditt företag finnas här!

Facebook

Facebook har funnits på marknaden under lång tid. Tidigare var plattformen mer sedd för privat bruk men har växt även från en synpunkt som företag. 

Twitter

Twitter har inte dominerat lika mycket i Sverige som den har utomlands. Plattformen liknar mer ett nyhetsmedia och vi kan hjälpa ditt företag att nå ut på Twitter!

Sociala medier

Sociala medier för att synas

Syns mer

Vi stöter ofta på företag som vill finnas och synas på sociala medier men som varken har tiden eller kunskapen att få det fungera på lång sikt. Genom att samarbeta med en webbyrå som hjälper dig skapa en strategi som passar med dina mål, kan verksamheten synas bättre för sin målgrupp. På det sättet har du möjlighet att öka närvaron av ditt varumärke och samtidigt öka din försäljning.

Det allra jobbigaste för företag brukar vara att fortsätta producera bra innehåll och fortsätta att arbeta med sociala kanaler. Med hjälp av oss som webbyrå skapar vi en strategi för din verksamhet som fungerar och vi erbjuder oss att uppdatera dina sociala kanaler för att du ska lyckas nå ut med ditt budskap via LinkedIn, Instagram, Facebook, Twitter eller vilken kanal du än väljer att satsa på!

Sociala medier: Varför?

Varför ska företag arbeta med sina sociala medier? Vilka möjligheter finns det? Som företag finns det flera möjligheter genom att arbeta med sociala kanaler, det är ett sätt att nå ut till fler i marknadsföringssyfte men också för att förbättra och utöka den externa kommunikationen. 

Interaktion

Sociala medier bygger på interaktioner och deltagande. Det finns möjligheter för företag att skapa dialog med sin målgrupp vilket hjälper företag att utvecklas.

Relations-byggande

Möjligheten finns att skapa relationer med sin målgrupp och vara mer personlig! Detta kan skapa goda effekter mellan företag och potentiella kunder!

Snabbt

Snabbheten är värdefull. Samma sekund som du publicerar något kan din målgrupp ta del av det! Det är väldigt värdefullt för att sprida info snabbt.

Stor räckvidd

Genom att publicera ett inlägg på en social plattform kan du få en enorm räckvidd med ditt budskap! Varför inte utnyttja det på bästa sätt?

Ekonomiskt

Att arbeta med sociala medier förhållandevis ekonomiskt. Det är kostnadsfritt att skapa ett konto och börja publicera, vilket gör det relativt ekonomiskt!

Sociala medier blogginlägg

Bloggen

Vi delar gärna med oss av vår kunskap! Content, copywriting, sökmotoroptimering, content marketing och webbdesign är några ämnen som finns nära hjärtat. Vi tycker om att dela med oss av enkla guider som du kan använda för att utveckla ditt företags digitala närvaro! Läs gärna vår blogg som innehåller tips, guider och nyheter inom digital marknadsföring och såklart sociala medier! 

Facebook pixel
Sociala medier

Vad är en Facebook-pixel?

Har du hört talas om en Facebook-pixel? Här kan du läsa allt om pixeln – vad det är, hur den fungerar och hur du installerar den.

Läs mer